„Politica adevarata se invarte in jurul religiei. Politicile si stirile false se invart in jurul banului. Situatia lumii la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
KSLCatalin | Diversiuni si terorism in statele arabe: discutie cu Arhiepiscopul Atallah Hanna de Sebastia, despre incendierea bisericilor
STIRI | Un nou Concert de colinde surpriza – LIVE on-line. Slobozia intra din nou in direct… maine, JOI 18 dec. 2014
Parintele Arhimandrit Agafon (Potoroaca) a trecut la Domnul
STIRI | Credinciosii se opun sanctiunilor impotriva Rusiei. Reactie la minciunile Occidentului…
Noi proteste in Athos: Facultatea de Teologie preda laolalta lumina si… intunericul
STIRI | S-a incheiat ce-a de-a 2-a Conferinta Internationala Teologica de Patristica
STIRI | Noul Mitropolit al Banatului: IPS Parinte Ioan Selejan
Noul Arhiepiscop al Romanului si Bacaului: PS Parinte Ioachim Giosanu
STIRI | Talibanii islamisti ataca o scoala plina cu elevi, tragand focuri la intamplare: 126 de morti
COLINDE – Iata vin colindatorii! – astazi, la ora 15:00
Eye of Sauron – Biserica Ortodoxa reuseste sa dea jos Ochiul lui Sauron, de pe un zgarie-nori
STIRI | La fiecare 5 minute, un crestin este ucis in genocidul din Orientul Mijlociu
STIRI | Ziua onomastica a Patriarhului Romaniei – Sfantul Prooroc Daniel
Un nou CD: cantarea Paraclisului Sfantului Ioan de Shanghai, in limba romana
Slujbe ortodoxe on-line si… alte transmisiuni in direct, doar pe TV Lacasuri Ortodoxe
Landleri printre Saşi – o noua brosura a Muzeului de Etnografie Saseasca Emil Sigerus
Mai mult din KSLCatalin
Nasterea Domnului, in scrierile apocrife. Cum au vazut primii crestini Craciunul?
O scriere apocrifa este, in general, o scriere a carei autenticitate este ind...
Dezlegari la peste | Ce pesti a pescuit si a mancat Iisus? Pescari la Marea Galileii (foto)
Ce pesti a pescuit si a mancat Iisus? Dezlegare la peste… Cu ...
Exista Mos Craciun? Exista Mos Nicolae? – un raspuns la intrebarile copiilor… si nu numai
Exista Mos Craciun? Exista Mos Nicolae? DA! Mos Nicolae si Mos Craciun exista...

Diversiuni si terorism in statele arabe: discutie cu Arhiepiscopul Atallah Hanna de Sebastia, despre incendierea bisericilor

Canal 1
Canal 2
Canal 3
Reteaua de Televiziune
    Lacasuri Ortodoxe
Redactia Stiri    21-08-2013 08:42 AM

Arhiepiscopul de Sebastia, din Patriarhiei Ortodoxa a Ierusalimului, Theodosios (Atallah Hanna) de Sebastia, a făcut mai multe declarații cu privire la violențele recente si la haosul din Egipt, precum și la conflictul sirian și faptele macabre ale gruparilor Takfiri în ambele state arabe, la o intalnire cu mai multe figuri din zona ocupată a Ierusalimului (Al-Quds).

Theodosios (Atallah Hanna) de Sebastia este Arhiepiscop de Sebastia (Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului) și este al doilea palestinian care deține această poziție de Arhiepiscop, de la înființarea acestei eparhii în Ierusalim. Theodosios (Hanna) de Sebastia s-a născut în 1965 și a fost hirotonit în decembrie 2005, la Biserica Sfântului Mormânt. Cert este că Arhiepiscopul grec-ortodox are o înțelegere profundă a evenimentelor actuale din Egipt, Siria și din alte țări arabe.

Potrivit declarațiilor Arhiepiscopului de Sebastia, din Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului, facute in cadrul intalnirii mai sus amintite, dușmanii Siriei vor să aducă tara înapoi, la o epocă a ignoranței și, prin urmare, dușmanii națiunii arabe doresc să renasca Siria unui Ev Mediu. Expresia nu a fost folosita pentru prima oară (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Arhiepiscopul grec-ortodox de Sebastia, Atallah Hanna, a mai spus că "teroriștii inumani", dușmani ai Siriei, au ca scop distrugerea comunităților arabe și a valorilor unitatii naționale și fraternitatii religioase pe teritoriul sirian.

Arhiepiscopul de Sebastia, Theodosios (Atallah Hanna), a mai declarat totodata că dușmanii din spatele evenimentelor violente din Siria, Egipt, Irak și Liban doresc să distrugă laicitatea din comunitățile arabe și să pună în aplicare o ura sectară cruda între religii.

Arhiepiscopul de Sebastia, de asemenea, a mai subliniat că cei care au dat foc tuturor bisericilor din Egipt sunt exact aceleași factiuni care doresc să distrugă națiunea siriana. El a subliniat că aceste partide violente și susținătorii lor nu au nicio problema strict cu altarele si clericii din Irak, Egipt, Liban, Siria și din alte țări arabe, pentru că ei urmăresc să distrugă comunitățile arabe și sa destabilizeze Orientul Mijlociu.

Theodosios (Atallah Hanna) de Sebastia a mai clarificat si faptul că recentul atac cu bombă, dintr-o suburbie a capitalei libaneze Beirut, este, de asemenea, o parte a conspirației înspăimântătoare față de țările arabe și din Orientul Mijlociu, ca întreg. De asemenea, el a subliniat că acest ultim atentat terorist, într-un bastion al Hezbollah-ului (mișcare de rezistență libaneza) din capitala Beirut, este o parte din obiectivele lor de a distruge unitatea țărilor arabe și de a instiga la terorism și la violență între religii, în aceste țări arabe.

Cei care au dat foc bisericilor din Egipt sunt aceleași părți, care doresc să distrugă Siria.

Potrivit Arhiepiscopului de Sebastia, Theodosios (Atallah Hanna), dușmanii Siriei, Libanului, Irakului și Egiptului cauta ca aceste țări să fie destabilizate si divizate, cu scopul de a pune în aplicare politicile lor imperialiste și coloniste.

Theodosios (Atallah Hanna) de Sebastia, de asemenea, a mai spus ca spera ca comunitățile arabe vor deveni mature și vor respinge orice fanatism. De asemenea, ca ele vor respinge violențele și "uciderea in numele religiei". Arhiepiscopul a mai declarat că speră ca Siria sa reuseasca în confruntarea cu terorismul sistematic care este practicat in ea.

El a mai avertizat, in cele din urma, ca evenimentele violente din regiune au ca scop o diversiune, prin distragerea atentiei de la Palestina. Cu toate acestea, miscarea de rezistenta libaneza Hezbollah, ca și multi alti sirieni, nu isi vor întoarce niciodata privirea de la Palestina și ocuparea ilegală de către regimul din Tel Aviv.

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Redactia Stiri
PRECIZARE IMPORTANTA: Pentru cei ce sunt informati prin newsletter, despre publicatiile noastre, poate deveni destul de deranjant faptul ca frecventa email-urilor este mare. Prin urmare, va recomandam descarcarea toolbarului, dand click pe bannerul de mai sus, intrucat este in mod categoric cel mai bun mod de informare. Acesta va afisaza discret, automat, printr-o steluta sau un mic sunet, orice actualizare si publicarea fiecarei stiri, fara a va umple casuta de mail. Cei ce au ales aceasta varianta, sunt rugati ne trimita un mail prin care sa confirme instalarea toolbarului si retragerea abonamentului de informare newsletter. Multumim
Pentru alte forme de abonament, click aici.