„Politica adevarata se invarte in jurul religiei. Politicile si stirile false se invart in jurul banului. Situatia lumii la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
Economie & Afaceri | Grecia: Primul Ministru multumeste Bisericii si ii acorda jumatate din fondurile UE
STIRI Cehia – Slovacia| Biserica Ortodoxa din Cehia se roaga pentru ortodocsii din Ucraina
STIRI Grecia arheologie | Descoperirea unui mormant grecesc din perioada miceniana
STIRI | Ciprul solicita Curtii Penale Internationale o ancheta privind colonizarea de catre Turcia
STIRI | Biblia completa a fost tradusa recent in 7 noi limbi
STIRI Irak – VIDEO: distrugerea definitiva a mormantului profetului Iona, in Mosul 
STIRI Avort | Cumpana pentru Europa. Pedepsirea medicilor care refuza sa efectueze avorturi
STIRI Grecia| A fost descoperita cupa de vin a lui Pericles
STIRI Gaza | Razboiul a lovit si comunitatea catolica
STIRI Libia | Violente in tara. Vicarul apostolic de Tripoli face apel la rugaciune
STIRI SUA Politica | Atrocitatile ISIS demonstreaza ca oamenii autentici credinciosi trebuie sa se implice in sistemul politic, la toate nivelurile
STIRI Serbia | Musulmanii din Serbia cer sa li se rezolve problemele
STIRI Kosovo | Campanie de pesecutare a sarbilor din Kosovo, dupa conflict
STIRI Muzica | Rap de Ramadan. 34 de morti si mai multi raniti, la iesirea de la concert
STIRI Siria | Crestinii din Mhardeh amenintati cu expulzarea fortata, dupa modelul Mosul
STIRI Libia: Fratia Musulmana ataca aeroportul din Tripoli 
Mai mult din Economie & Afaceri
STIRI Italia | Graffiti antisemite in Roma
Mai multe graffiti antisemite noi au aparut pe un zid, în cartierul Pra...
STIRI Siria | Guvernele internationale, somate sa opreasca livrarile de arme catre Siria
Organizatia catolica de pace, Pax Christi International, a emis o declarație,...
STIRI economie | Sarbii sunt discriminati in Croatia. Locuri de munca in domeniul public
Forumul Democrat Sârb (SDF) a avertizat, ieri, că discriminarea minorit...

Grecia: Primul Ministru multumeste Bisericii si ii acorda jumatate din fondurile UE

Redactia Stiri    13-05-2014 07:50 AM

Primul-Ministru grec Antonis Samaras s-a adresat Bisericii Greciei, in aceste zile, si și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de aceasta societății grecești, în timpul crizei economice.

Vorbind la evenimentul intitulat "Solidaritate, activitatea socială a Bisericii și dimensiunea sociala a politicilor UE", Primul-Ministru a subliniat că obiectivul este acela de a îmbunătăți viața oamenilor și nu de a tine evidente si de a nota indici. De asemenea, el s-a referit la eforturile reformei economice, destinate prevenirii unei crize noi similare si a felicitat Biserica pentru contribuția sa.

Exprimandu-si gratitudinea, Samaras a remarcat, conform Ana-MPA: "Acum, că partea cea mai dificilă a luptei a fost depasita, trebuie să subliniez că familia, ca instituție, și Biserica au păstrat societatea pe picioarele sale, în timpul vremurilor grele".

În afara măsurilor de salvare în curs de desfășurare, măsurile în sprijinul persoanelor fără adăpost și lucrarea Bisericii, Primul-Ministru a anunțat primirea a  281 milioane de euro si un program de ajutor special, decis de către Parlamentul European și Guvernul Grec pentru 2014-2020, menționând că bugetul său ar putea depăși 350 de milioane de euro, din care jumătate vor fi gestionate de către Biserica Ortodoxă a Greciei.

"Nu există atei într-un război", a spus el, adăugând că "trăim un război pentru supraviețuirea țării noastre și semnele arată că el va fi câștigat". Acesta a spus că au fost facute greșeli în trecut, dar ca acum "ne îndreptăm spre echilibru, privind spre viitor".

"Biserica este chivotul iubirii", a spus el, menționând că contribuția sa ar trebui să continue, "acum că lucrurile iau o intorsatura mai bună".

La eveniment au participat si Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al Intregii Grecii – care i-a daruit Primului-Ministru o icoană cu Sfantul Antonie – Mitropolitul Antim al Tesalonicului și Arhiepiscopul Anastasios al Albaniei.

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Redactia Stiri
PRECIZARE IMPORTANTA: Pentru cei ce sunt informati prin newsletter, despre publicatiile noastre, poate deveni destul de deranjant faptul ca frecventa email-urilor este mare. Prin urmare, va recomandam descarcarea toolbarului, dand click pe bannerul de mai sus, intrucat este in mod categoric cel mai bun mod de informare. Acesta va afisaza discret, automat, printr-o steluta sau un mic sunet, orice actualizare si publicarea fiecarei stiri, fara a va umple casuta de mail. Cei ce au ales aceasta varianta, sunt rugati ne trimita un mail prin care sa confirme instalarea toolbarului si retragerea abonamentului de informare newsletter. Multumim
Pentru alte forme de abonament, click aici.
Real Time Web Analytics