„Politica adevarata se invarte in jurul religiei. Politicile si stirile false se invart in jurul banului. Situatia lumii la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
Economie & Afaceri | Grecia: Primul Ministru multumeste Bisericii si ii acorda jumatate din fondurile UE
The first Orthodox Christian Informational Network… press conference in Slobozia City, Romania (video)
Conferinta de presa – Video Integral – Lansarea primei retele informationale web ortodoxe
STIRI | Icoana Mantuitorului din Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim a fost reasezata pe locul ei… dupa restaurare (foto)
STIRI | Ioan X Yazigi in Romania. Patriarhul Antiohiei si al Intregului Orient vine in Patriarhia Romana
Maine, un nou eveniment: Expozitia “Oameni si Locuri” – in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe
STIRI | Moastele Sfintei Ecaterina in Bucuresti. Inchinare, locuri si oameni remarcabili… in spatele Manastirii Casin (foto)
STIRI Bulgaria | Procesiune in Varna, in sustinerea familiei crestine
STIRI | Prevenirea radicalizarii in scoli. Ghid pentru profesori, de identificare a elementelor extremiste
STIRI | Ziua Recunostintei. Indrumar pentru oficierea de slujbe ortodoxe specifice
Amoniti Vs. Israeliti: Batalia lui Ieftae (Judecatori 11)
STIRI | Arca lui Noe. Unde s-a oprit Arca? Noi cercetari si descoperiri…
STIRI | O gravida a fost tarata si lasata goala in strada, de catre angajatorul sau
STIRI | Spre unitate intre Bisericile Ortodoxe si Bisericile Ortodoxe Orientale
STIRI Grecia | Un francez returneaza o amfora greceasca veche
STIRI | Patriarhul Romaniei se afla in Galati – vizita in Arhiepiscopia Dunarii de Jos
Mai mult din Economie & Afaceri
STIRI | ISIS are destul armament, incat sa lupte inca doi ani
Un raport publicat ieri de Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor...
Declinul Imperiului Neo-Asirian: sa fi contribuit, suprapopularea si seceta, la colaps?
Puternicul Imperiu Neo-Asirian, care ajunsese să controleze terenurile dintre...
STIRI | Statul Islamic vrea propria moneda pentru Califat: dinarul din aur si argint pur
Statul Islamic (ISIS) intenționează să readucă pe piata dinarul din aur și di...

Grecia: Primul Ministru multumeste Bisericii si ii acorda jumatate din fondurile UE

Redactia Stiri    13-05-2014 07:50 AM

Primul-Ministru grec Antonis Samaras s-a adresat Bisericii Greciei, in aceste zile, si și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de aceasta societății grecești, în timpul crizei economice.

Vorbind la evenimentul intitulat "Solidaritate, activitatea socială a Bisericii și dimensiunea sociala a politicilor UE", Primul-Ministru a subliniat că obiectivul este acela de a îmbunătăți viața oamenilor și nu de a tine evidente si de a nota indici. De asemenea, el s-a referit la eforturile reformei economice, destinate prevenirii unei crize noi similare si a felicitat Biserica pentru contribuția sa.

Exprimandu-si gratitudinea, Samaras a remarcat, conform Ana-MPA: "Acum, că partea cea mai dificilă a luptei a fost depasita, trebuie să subliniez că familia, ca instituție, și Biserica au păstrat societatea pe picioarele sale, în timpul vremurilor grele".

În afara măsurilor de salvare în curs de desfășurare, măsurile în sprijinul persoanelor fără adăpost și lucrarea Bisericii, Primul-Ministru a anunțat primirea a  281 milioane de euro si un program de ajutor special, decis de către Parlamentul European și Guvernul Grec pentru 2014-2020, menționând că bugetul său ar putea depăși 350 de milioane de euro, din care jumătate vor fi gestionate de către Biserica Ortodoxă a Greciei.

"Nu există atei într-un război", a spus el, adăugând că "trăim un război pentru supraviețuirea țării noastre și semnele arată că el va fi câștigat". Acesta a spus că au fost facute greșeli în trecut, dar ca acum "ne îndreptăm spre echilibru, privind spre viitor".

"Biserica este chivotul iubirii", a spus el, menționând că contribuția sa ar trebui să continue, "acum că lucrurile iau o intorsatura mai bună".

La eveniment au participat si Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al Intregii Grecii – care i-a daruit Primului-Ministru o icoană cu Sfantul Antonie – Mitropolitul Antim al Tesalonicului și Arhiepiscopul Anastasios al Albaniei.

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Redactia Stiri
PRECIZARE IMPORTANTA: Pentru cei ce sunt informati prin newsletter, despre publicatiile noastre, poate deveni destul de deranjant faptul ca frecventa email-urilor este mare. Prin urmare, va recomandam descarcarea toolbarului, dand click pe bannerul de mai sus, intrucat este in mod categoric cel mai bun mod de informare. Acesta va afisaza discret, automat, printr-o steluta sau un mic sunet, orice actualizare si publicarea fiecarei stiri, fara a va umple casuta de mail. Cei ce au ales aceasta varianta, sunt rugati ne trimita un mail prin care sa confirme instalarea toolbarului si retragerea abonamentului de informare newsletter. Multumim
Pentru alte forme de abonament, click aici.
Real Time Web Analytics