„Politica adevarata se invarte in jurul religiei. Politicile si stirile false se invart in jurul banului. Situatia lumii la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
Educatie & Cultura | Fête de la Francophonie – Sarbatoarea Francofoniei in Arhiepiscopia Ramnicului 2013
The first Orthodox Christian Informational Network… press conference in Slobozia City, Romania (video)
Conferinta de presa – Video Integral – Lansarea primei retele informationale web ortodoxe
STIRI | Icoana Mantuitorului din Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim a fost reasezata pe locul ei… dupa restaurare (foto)
STIRI | Ioan X Yazigi in Romania. Patriarhul Antiohiei si al Intregului Orient vine in Patriarhia Romana
Maine, un nou eveniment: Expozitia “Oameni si Locuri” – in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe
STIRI | Moastele Sfintei Ecaterina in Bucuresti. Inchinare, locuri si oameni remarcabili… in spatele Manastirii Casin (foto)
STIRI Bulgaria | Procesiune in Varna, in sustinerea familiei crestine
STIRI | Prevenirea radicalizarii in scoli. Ghid pentru profesori, de identificare a elementelor extremiste
STIRI | Ziua Recunostintei. Indrumar pentru oficierea de slujbe ortodoxe specifice
Amoniti Vs. Israeliti: Batalia lui Ieftae (Judecatori 11)
STIRI | Arca lui Noe. Unde s-a oprit Arca? Noi cercetari si descoperiri…
STIRI | O gravida a fost tarata si lasata goala in strada, de catre angajatorul sau
STIRI | Spre unitate intre Bisericile Ortodoxe si Bisericile Ortodoxe Orientale
STIRI Grecia | Un francez returneaza o amfora greceasca veche
STIRI | Patriarhul Romaniei se afla in Galati – vizita in Arhiepiscopia Dunarii de Jos
Mai mult din Educatie & Cultura
Maine, un nou eveniment: Expozitia “Oameni si Locuri” – in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe
Oameni şi locuri. 61 de fotografii, piese de bază în colecţiile Muzeulu...
STIRI | Prevenirea radicalizarii in scoli. Ghid pentru profesori, de identificare a elementelor extremiste
Un ghid împotriva jihadului, publicat de către consiliul de educație di...
STIRI | Ziua Recunostintei. Indrumar pentru oficierea de slujbe ortodoxe specifice
Textele slujbelor destinate Zilei Recunostintei au fost publicate i...

Fête de la Francophonie – Sarbatoarea Francofoniei in Arhiepiscopia Ramnicului 2013

Redactia Stiri    23-03-2013 04:25 AM

Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a găzduit in ziua de 22 martie 2013, de la ora 17.00, sub genericul Fête de la Francophonie, întâlnirea „2000 de ani de creştinism”.
Organizat de către Arhiepiscopia Râmnicului şi Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, în colaborare cu Primăria Râmnicu Vâlcea, evenimentul spiritual-cultural se desfăşoară în cadrul manifestărilor culturale dedicate Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în contextul împlinirii a 1700 de ani de la decretarea Edictului de la Milan (313).
În deschidere, Prof. Augustina Sanda Constantinescu, Directorul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”, a vorbit despre tema întâlnirii şi despre filmul documentar ce a fost vizionat în plen. Documentarul a prezentat historiograma „2000 de ani de creştinism”, o lucrare de excepţie realizată de Hernan Pereda, preot de origine argentiniană şi membru al Congregaţiei „Cooperadores Parroquiales de Cristo Rey” (C.P.C.R.) din Spania. Realizată într-o cromatică unitară, historiograma cuprinde 8 pagini în format pliabil, de 78×29 cm, ce evocă date şi momente importante din istoria creştinilor, din istoria umanităţii, petrecute începând cu anul 20 d. Hr. până în anul 2008.
După vizionarea filmului, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului a susţinut Prelegerea cu titlul „2000 de ani de creştinism”: Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, „Lumina lumii”.
La eveniment au fost prezente oficialităţi locale, preoţi, profesori, istorici, oameni de cultură, studenţi, elevi şi numeroşi râmniceni.
Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea deţine în colecţiile sale şi pune la dispoziţia tuturor utilizatorilor interesaţi impresionanta historiogramă „2000 de ani de creştinism”, în format electronic.
Cele 8 pagini în format pliabil ce conţin istoriograma se află expuse în această perioadă pentru vizitatori în holul principal al bibliotecii judeţene.
Autorul lucrării Hernán Pereda este un preot de origine argentiniană, membru al Congregaţiei Colaboratorilor Parohiali ai lui Hristos (CPCR) – organizaţie iniţial iezuită, fondată în Barcelona, de către părintele Francisco de Paul Vallet şi care îşi are sediul în dioceza Valence din Franţa. Lucrarea a fost începută cu mulţi ani în urmă, în anul 1961, pe vremea când autorul era un tânăr student, în vârstă de 21 de ani, după cum mărturiseşte el însuşi într-un documentar intitulat „A cunoaşte istoria”. Materialul prezintă expoziţia „2000 de ani de creştinism”, organizată la Madrid, în anul 2011, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Tineretului.
Referitor la lucrarea sa autorul a subliniat: „Dumnezeu vrea ca această viziune să ne încurajeze pe toţi să devenim protagonişti autentici ai zilei de astăzi, acceptând prezentul, căruia îi acordăm aici un loc special, pentru că este al nostru, fără să uităm că Sfântul Ioan al Crucii a spus „în amurgul vieţii noastre vom fi judecaţi după iubire””.

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Redactia Stiri
PRECIZARE IMPORTANTA: Pentru cei ce sunt informati prin newsletter, despre publicatiile noastre, poate deveni destul de deranjant faptul ca frecventa email-urilor este mare. Prin urmare, va recomandam descarcarea toolbarului, dand click pe bannerul de mai sus, intrucat este in mod categoric cel mai bun mod de informare. Acesta va afisaza discret, automat, printr-o steluta sau un mic sunet, orice actualizare si publicarea fiecarei stiri, fara a va umple casuta de mail. Cei ce au ales aceasta varianta, sunt rugati ne trimita un mail prin care sa confirme instalarea toolbarului si retragerea abonamentului de informare newsletter. Multumim
Pentru alte forme de abonament, click aici.
Real Time Web Analytics