„Politica adevarata se invarte in jurul religiei. Politicile si stirile false se invart in jurul banului. Situatia lumii la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
Flori & Fermieri | Expozitia: ‘O mie si una de orhidee’, in Paris
Zilele Antropologiei Romanesti la Sibiu (25-28 septembrie)
Hans Peter Connerth: Amintiri din calatorie. Joi, vernisajul expozitiei…
Patriarhul Efrem II: Pacea cu Biserica Malankara este inevitabila!
STIRI | (Interviu) Fara asistenta concreta, crestinii din Nigeria vor fi exterminati! 
Stirile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, acceptate si incluse in reteaua de stiri Google News
STIRI | Khorasan: Serviciile inteligente SUA avertizeaza asupra unui grup mai periculos decat Statul Islamic
STIRI | Summit-ul ONU privind schimbarile climatice: Arhiepiscopul Demetrios al Americii, reprezentant al Patriarhului Bartolomeu
STIRI | Sectele ameninta si sperie Parlamentul. Prezenta romaneasca la conferinta impotriva sectelor, in Sankt Petersburg
STIRI Traditii | Imagini surprinse ieri, la vernisajul Scolii din Ticera (17 foto)
STIRI | 3.000 de soldati algerieni, desfasurati la frontiera cu Libia
STIRI Israel | Mohamed, cel mai popular nume dat copiilor nou-nascuti
STIRI Siria | Protest fara precedent, impotriva luptatilor anti-regim, la nord de Damasc
STIRI | Statul Islamic ameninta sa se raspandeasca tot mai mult in Iordania si Liban
STIRI | Primul Ministru al Romaniei, Victor Ponta, s-a rugat pentru Catedrala Mantuirii Neamului
STIRI | Nu se pune problema indepartarii crucii de pe steagul Greciei!
Mai mult din Flori & Fermieri
STIRI | Summit-ul ONU privind schimbarile climatice: Arhiepiscopul Demetrios al Americii, reprezentant al Patriarhului Bartolomeu
Arhiepiscopul Demetrios l-a reprezentat pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic...
Cum se pregateste mustul, dupa metode vechi de sute de ani
Mustarie la Muzeul ASTRA – Comunicat de Presa Este un fapt cert că din ...
Sfintii Mucenici Flor si Lavru, socotiti protectorii hipismului si ai cailor
De ziua prăznuirii Sfinților Mucenici Flor și Lavru, 31 august (c.Iul), la Şc...

Expozitia: ‘O mie si una de orhidee’, in Paris

Redactia Stiri    23-02-2013 12:18 PM

   Phalaenopsis, Cymbidium… peste o mie de metri patrati de orhidee, mai discrete sau mai aprinse, vor inflori pe parcursul unei intregi luni, in sera tropicală „Gradina Plantelor” din Paris, spre deliciul fanilor acestor plante, in prezent vedete ale tarabelor pietelor frantuzesti, conform unui raport recent al France Presse.
   Expoziția "O mie si una de orhidee" isi intampina fanii, incepand de vineri, 22 februarie 2013, până pe 18 martie, în serele luxuriante imense ale „Gradinii Plantelor”, care s-a redeschis incepand din iunie 2010.
   Muzeul Național de Istorie Naturală "renaste astfel, dintr-o tradiție veche", nota președintele sau, Gilles Boeuf. Ultima expozitie de orhidee din „Gradina Plantelor” a avut loc in anul 1987.

   Contextul s-a schimbat: plante de fascinatie exotica acum 20 de ani, orhideele au devenit astazi extrem de populare și vândute chiar la un pret de nimic în hipermarketuri.
   "Orhideea este, totodata, o afacere", a declarat Eric Joly, directorul Departamentului Gradinilor Zoologice si Botanice ale Muzeului. "Aceasta este planta cu flori, de ghiveci, cea mai vânduta astăzi".

   Expoziția este organizată de către trei producători mari francezi. Există acum mai mult de 30.000 de specii de orhidee sălbatice și între 60.000 și 70.000 de hibrizi, conform lui Gerard Chauvet, președintele Asociației Franceze a Culturii și Protecției Orhideelor, care sprijină expoziția.
   "Sunt florile cele mai avansate din lumea plantelor, echivalentul omului în lumea animală", a exclamat el.

   Ele au fost capabile să se adapteze la toate situațiile și sunt prezente peste tot în lume, cu excepția Polului Sud, a mai adaugă el, pentru France Presse.
   Muzeul contine aproximativ 1.000 de taxoni (subspecii), aproape toate sălbatice, două treimi fiind conservate în apropiere de Versailles. În 2011, el s-a ales cu peste de 80 taxoni din colectia unui mare orhideist francez, odata cu încetarea activității sale.

   Expoziția dureaza, conform AFP, pe toata perioada 22 februarie 2013 – 18 martie 2013, iar biletul de vizitare costa intre 4 si 6 euro.

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Redactia Stiri
PRECIZARE IMPORTANTA: Pentru cei ce sunt informati prin newsletter, despre publicatiile noastre, poate deveni destul de deranjant faptul ca frecventa email-urilor este mare. Prin urmare, va recomandam descarcarea toolbarului, dand click pe bannerul de mai sus, intrucat este in mod categoric cel mai bun mod de informare. Acesta va afisaza discret, automat, printr-o steluta sau un mic sunet, orice actualizare si publicarea fiecarei stiri, fara a va umple casuta de mail. Cei ce au ales aceasta varianta, sunt rugati ne trimita un mail prin care sa confirme instalarea toolbarului si retragerea abonamentului de informare newsletter. Multumim
Pentru alte forme de abonament, click aici.
Real Time Web Analytics